رشته بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان

این گروه در سال 1375 همزمان با تاسیس دانشکده بهداشت شروع به کار نمود. تا قبل از سال 1375 فعالیتهای آموزشی و پژوهشی گروه بهداشت محیط به صورت مشترک با گروه بهداشت و پزشکی اجتماعی انجام می گرفت و با تاسیس دانشکده بهداشت ومنتقل شدن گروههای آموزشی عملا فعالیتهای آن به صورت گروه مستقل اداره میشود.
اولین دوره پذیرش دانشجو در مقطع کاردانی بهداشت محیط وبا ظرفیت پذیرش 25 نفر در سال 72 شروع گردید وبه دنبال آن با تجهیزشدن آزمایشگاهها وکارگاه ها و تکمیل اعضاء هیئت علمی مجوز پذیرش دانشجوی مقطع کارشناسی بهداشت محیط نیز در سال 1375 توسط وزارتخانه ذیربط صار گردید .درحال حاضر نیز کل ظرفیت پذیرش دانشجو برای هر مقطع کاردانی و کارشناسی دورههای روزانه و شبانه مجموعا 100 نفر درسال می باشد.
به طور کلی رمز بقاء و توسعه هر جامعهای توجه به بهداشت و محیط زیست آن است و تحقق توسعه پایدار در زمینههای مختلف اقتصادی و اجتماعی بدون توجه به مقوله بهداشت میسر نخواهد شد. فعالیتهای بهداشتی در کشور ما در سه زیر شاخه بهداشت عمومی، حرفهای و محیط متمرکز میباشد که این فعالیتها اعم از آموزشی و پژوهشی در مجموعهای تحت عنوان دانشکده بهداشت که زیرمجموعهای از دانشگاههای علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی است انجام میگیرد.
موضوعات مرتبط با زیرشاخه بهداشت محیط عموما دربرگیرنده مباحث مربوط به بهداشت آب و فاضلاب، آلودگی هوا، دفع مواد زائد جامد ، مبارزه باناقلین و جوندگان، وبهداشت مواد غذایی است. لذا رسالت گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان علاوه بر تربیت نیروی انسانی متخصص بهداشت محیط موردنیاز منطقه و کشوری، در راستای انجام تحقیقات کاربردی مرتبط با موضوعات و مشکلات بهداشت محیط مناطق کویری صنعتی به منظور نیازسنجی و ارتقاء شاخصهای بهداشت محیطی با تاکید بر موارد زیر است:
-
بررسی کیفیت و تعیین روشهای مناسب تصفیه آبهای زیرزمینی در مناطق کویری به ویژه آبهای محتوی سختی و TDS بالا. (کل جامدات محلول)
-
بررسی روشهای گندزدایی و کنترل غلظت کلر باقیمانده در شبکههای توزیع آب و تغذیه شونده از طریق پمپاژ مستقیم.
-
بررسی روشهای تامین فشار در شبکه توزیع در مناطق مسطح و کم شیب.
-
بررسی جوانب استفاده از روشهای طبیعی تصفیه فاضلاب با استفاده از نور خورشید، بویژه برکههای تثبیت فاضلاب با توجه به آب و هوای منطقه کاشان
-
روشهای کنترل آلودگی میکروبی آب انبارهای عمومی.
-
برنامهریزی در جهت بازیافت آب حاصل از تصفیه فاضلابهای شهرکهای صنعتی بعنوان منابع ارزشمند آب به منظور مقابله با بحران آب در منطقه و کاربرد آن برای مصارف کشاورزی و فضای سبز .
-
تلاش در جهت دستیابی به روشهای مناسب تصفیه فاضلاب صنایع نساجی.
-
بررسی راهکارهای افزایش مشارکت مردم در بخش خصوصی به منظور بازیافت مواد زائد جامد.
-
بررسی روشهای اقتصادی جمعآوری زباله درشهرهای دارای بافت قدیمی و تاریخی و معابر کم عرض و پرپیچ و خم.
-
بررسی روشهای جمع آوری، انتقال ، دفن مواد زائد جامد و نقش آن در رشد و تکثیر بندپایان زیان آور و جوندگان از دیدگاه بهداشتی.
-
بررسی زیستگاههای بندپایان مهم پزشکی در اماکن مسکونی مناطق شهری و روستایی و چگونگی کنترل آن.
-
بررسی روشهای مختلف مبارزه و کنترل بندپایان و جوندگان بدون استفاده از آفت کش ها.
-
بررسی روشهای مختلف بهسازی و نوسازی به منظور جلوگیری از نفوذ بندپابان و جوندگان در منازل روستایی و شهری همین طور بیمارستانها و کارخانجات.
-
بررسی روشهای چگونگی هدایت آبهای جاری ناشی از بارندگی و سیلاب به منظور کنترل و کاهش بیماری های ناشی از آن.
-
بررسی روشهای ایجاد تغییرات مناسب در بستر مانداب ها و آبهای راکد به منظور کاهش پرورش ناقلین.
تماس با گروه آموزشی بهداشت محیط دانشگاه علوم پزشکی کاشان :
-
آقای مهندس حسین دوست: 3830
-
آقای دکتر میرانزاده : داخلی 3827
-
آقای دکترمصطفایی :3642
-
خانم مهندس ایرانشاهی، : داخلی 3661
-
آقای دکتر دهقانی 3826
-
آقای دکتر ربانی: داخلی 3648
شماره تماس دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کاشان : 55540111 - 031
آدرس پست الکترونیکی: healthf_at_kaums.ac.ir
تاریخ آخرین ویرایش: خرداد 1399